V mesecu aprilu smo nadaljevali s projektom Afrika. Praznovali smo rojstni dan Nika Goloba, imeli zaključek Bralne značke, opravili naloge za Cici Veselo šolo, začeli s pripevanjem in učenjem pesmic za 40. obletnico vrtca, izvedli tečaj rolanja in izpolnjevali naloge za Malega sončka ter končali s počitnicami (igra in varstvo v vrtcu).

Projekt Afrika je dobil bolj poglobljene razsežnosti, saj smo spoznali zastave nekaterih držav, izdelali iz kolaž papirja živali (big 5), spoznali zelišča, ki jih je zelo veliko v Maroku, izdelali maske, ki jih uporabljajo ob verovanju in primerjali naše verovanje, kjer za en praznik pobarvamo jajčka, slikali obraze afričanov, lepili in bili modni oblikovalci za afriški narod, se pogovarjali o afriški glasbi in poskušali nanjo zaplesati, si ogledali kratke filme različnih potovanj po Afriki, zaključili pa seveda s plesom ob afriškem ognju in v maskah.

Pri izdelovanju mask smo uporabili več postopkov. Najprej smo maske spoznali, za kaj jih uporabljajo, nato smo jih poslikali, na koncu pa nanje navezali volno in rafijo, da smo ponazorili lase, hkrati pa so se otroci urili v vezenju vozlov.

Že na začetku leta smo se prijavili na nagradni natečaj Naravne in druge nesreče. Med nagrajenci v skupini Klobukov je bila Zala Nemec. V aprilu smo imeli v Mokronogu skupno srečanje, kjer so ji podelili nagrado. Narisala je tornado, ki podira hiše in drevesa. Zala, čestitam!

Z mesecem aprilom smo zaključili tudi bralno značko. V naši skupini so se vsi otroci potrudili in povedali 3 pravljice ter 2 pesmici. Tako  smo na koncu imeli podelitev diplom ter ogled gledališke predstave, skupaj s 1. triado in skupinami iz vrtca.

Otroci so izpolnjevali tudi miselne naloge za Cici veselo šolo. Po izpolnjeni poli so dobili potrdilo.

April pa je bil tudi odličen mesec za izvajanje rolanja, saj ni bilo prevroče, topli dnevi pa so bili. Z učiteljico rolanja so otroci premagovali ovire, spoznali prve osnove in korake rolanja ter se igrali različne igre. Njihovo veselje in navdušenje je bilo nepopisno.

Četrtki so bili namenjeni športnim dejavnostim, zato smo se večkrat poslužili uporabe telovadnice in večnamenskega prostora, kjer smo izvajali štafetne igre z žogo. Z žogo smo se tudi podajali, jo brcali, metali in tapkali. Tapkanje je za otroke zelo pomembno, saj pri tej osnovni vaji razvija koncentracijo, koordinacijo, ravnotežje, moč…

Ker smo se v projektu Afrika pogovarjali o različnih običajih in verovanjih, smo afriške običaje primerjali tudi s slovenskimi. Tako smo spoznali Veliko noč in barvanje jajčk. Otroci so plastična jajca marmorirali ter okrasili vejico z rožicami. Vse to so povezali z volno in kot šopek odnesli domov.

Konec meseca aprila pa smo že začeli prepevati pesmice, ki jih bomo zapeli ob 40. praznovanju vrtca na koncu šolskega leta. Pesmice so nastale na podlagi naših slik, ki visijo v večnamenskem prostoru.

Zaključili pa smo s počitnicami, kjer so imeli otroci možnost proste igre in varstva.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest