V mesecu februarju smo proslavljali ob kulturnem prazniku, v vrtcu smo imeli dan odprtih vrat, obiskala nas je medicinska sestra ZD Trebnje, obiskali smo knjižnico Pavla Golia in se pogovarjali o Svetlani Makarovič ter se razveselili zimskih počitnic.

Kulturni praznik je bi v vrtcu zaznamovan kot dan odprtih vrat za ostale otroke, ki ne obiskujejo vrtca. Pripravili smo prireditev na temo glasbila, kjer so preko sluha prepoznavali različna glasbila ter jih vizualno prepoznavali, predstavljena pa je bila tudi deklamacija Zdravljica, ki so jo strokovne delavke vrtca deklamirale, Cici muzikalčki pa so en del odpeli. Prireditev smo zaključili z gledališko predstavo Murenček in lisica pri mravljah. Na koncu so otroci izdelovali klobuke s trganko in sestavili slovensko zastavo. Zunanji otroci so prehajali od ene skupine do druge in spoznavali otroke, skupino in igre v skupini. Ob ustvarjalnem izražanju pa je otroke spremljala klasična in operna glasba.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra, s katero so se otroci pogovarjali o različnih boleznih in kaj v tem primeru naredi zdravnik. Prinesla jim je tudi medicinske pripomočke, s katerimi so se lahko igrali.

Obiskali pa smo tudi knjižnico Pavla Golia, kjer smo poslušali pravljice o Svetlani Makarovič ter spoznali njen življenjepis. Kar nekaj njenih pravljic so otroci poznali.

V februarju smo izvedli tudi 2. roditeljski sestanek, kjer smo se s starši pogovarjali o plavalnem tečaju, ki se bo izvajal v mesecu marcu.

Konec februarja pa so nastopile zimske počitnice, kjer so bili otroci združeni in v vrtcu je potekala prosta igra.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest