Mesec januar pa je bil namenjen družabnim igram, ogledu gledališke predstave Žogica Marogica v Ljubljani ter praznovanju rojstnih dni Zale Nemec, Tijana, Nuše in Zale Strmole. Zapadel je tudi sneg, s katerim smo se igrali, izdelovali sneženega moža, se dričali in opazovali njegovo taljenje.

Za nami je veseli december in v igralnici smo si vzeli čas za družabne igre, medsebojnega povezovanja in socialnih iger v paru. Otroci so lahko vsak dan v vrtec prinesli družabne igre, s katerimi smo se igrali, medsebojno povezovali in spoznavali pravila ter jih upoštevali. Otroci so se po skupinah igrali družabne igre, ter po določenem času zamenjali skupine. Med najbolj zanimivimi so bile igre Enka, Človek ne jezi se, Aktivity, Twister, nismo pa pozabili na sestavljanke iz števil, črk in likovnim ponazarjanjem.

V Ljubljani smo imeli določen termin za ogled lutkovne predstave Žogica Marogica. Ta je bila drugačna od prve, ki smo jo gledali v gledališču. Nastopile so lutke. Ko smo odšli v Ljubljano, smo izkoristili tudi možnost, da smo šli peš na Ljubljanski grad ter s ptičje perspektive opazovali zgradbe in mesto Ljubljana.

V januarju pa smo praznovali rojstne dne. 6 svečk je upihnilo Zali, Tijan in Nuša. Zapeli smo jim pesmice, jim čestitali, zaplesali na različno glasbo ter se z njimi veselili.

Zapadel pa je tudi prvi sneg, ki je zemljo prekril za zelo malo časa. Kljub temu smo se igrali na snegu, izdelovali kepe, sneženega moža, se dričali in uživali v igri s snegom. Za program Mali sonček smo izpolnili tudi rubriko »sankanje«.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki nam je predstavila poklic zdravnika in se z otroki pogovarjala kaj le-ta počne, kako izvaja svoj poklic in kakšne pripomočke uporablja.

Začele so se pojavljati različne bolezni, zato je bilo kar nekaj otrok odsotnih, v tem času pa je delo potekalo umirjeno in sproščeno.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest