V mesecu marcu smo izvedli 3-dnevni plavalni tečaj v Čateških toplicah. Praznovali smo pustno rajanje, prvi pomladni dan, dan žena, dan mučenikov ter materinski dan. Otroci so ob tej priložnosti izdelali likovni izdelek. Nadaljevali smo tudi z mesečno temo – Afrika ter izkoristili sončne dni za igro na igrišču.

Začetek meseca se je pričel s praznovanjem pusta. V vrtcu smo se spremenili v Pika Nogavičke ter uprizorili kratko igro, nato pa so se otroci pridružili Pikinim norčijam. Metali so krofe, zbijali keglje ter z njo plesali in se zabavali. Odšli smo tudi na pustno povorko po kraju Šentrupert, obiskali deželo kozolcev, trgovino, občino in šolske prostore.

Mesec marec se je pričel s pripravami na plavalni tečaj. Z otroki smo se večkrat pogovarjali o bontonu v toplicah, o samem delu in igri v vodi ter spanjem v hotelu. V toplice je odšlo 20 zdravih otrok. 2 sta obiskovala vrtec, saj gresta v šolo šele v naslednjem letu, ena deklica je zbolela, ena pa je zaradi uši ostala doma. Delo v toplicah je bilo naporno, saj je voda izmučila vse otroke, tako da so lahko v večernih urah vsi sladko zaspali. Na bazenu smo se učili potopiti glavo, drseti na vodi 5 sekund ter pravilne tehnike plavanja žabice. Poleg plavanja je bil obisk gusarskega otoka z ladjo najzanimivejši ter tudi tobogani. Pred spanjem smo poslušali pravljico ter imeli podelitev priznanj in nagrad. 3-dnevno bivanje je zelo hitro minilo, domov pa smo se vrnili zdravi, polni novih spominov in doživetij.

Ker so otroci izkazali izredno zanimanje za igro in dramsko uprizarjanje, smo že v mesecu decembru izvedli gledališko predstavo Lisica in murenček pri mravljah. V tem mesecu pa smo imeli možnost, da se pokažemo na območnem srečanju gledaliških skupin mirnske doline. Območno srečanje gledaliških skupin je potekalo v Kulturnem domu v Mokronogu in naša skupina je nastopila prva, ogledali pa smo si še predstavo OŠ Veliki Gaber in OŠ Dobrnič. Za otroke je bil to zelo velik izziv, saj so se prvič srečali s tako velikim odrom ter igranjem v veliki dvorani.

Cici muzikalčki pa so nastopili na Pomladnem vetru – to je tudi medobmočno srečanje otroških pevskih zborov predšolskih otrok in 1. razreda. Nastopili smo s 3 pesmimi (ljudsko, avtorsko in eno pesem po želji).

Marec je bil namenjen tudi mamicam in očkom. Pogovarjali smo se kaj pomeni dan žena, zakaj je nastal ta dan, kaj pomeni dan mučenikov ter materinski dan. Za vsak praznik smo izdelali nov izdelek.

V tem mesecu smo praznovali pa tudi prvi pomladni dan. Z otroki smo poslikali tulipane ter nalepili zamaške. Le-te smo postavili v večnamenski prostor. Na prvi pomladni dan pa smo odšli v naravo ter iskali pomlad. Poiskali smo trobentice, zvončke, vijolice, se gibali na svežem zraku ter pohajali po bližnji okolici. Zapeli smo tudi pomladne pesmice in ob njih zarajali.

Praznovali sta tudi Miša in Julija Matoh Ketiš. Upihnila sta 6 svečk, mi pa smo jima zapeli pesmice, jima čestitali ter skupaj zaplesali.

V mesecu marcu smo na gibalnem področju dali poudarek na igri z žogo za projekt Malega sončka. Z žogo smo se podajali, jo metali, brcali ter tapkali. Igra je potekala tudi s košarkarskimi, medicinskimi in navadnimi žogami. Kljub vaji in igri, bomo z dejavnostjo nadaljevali tudi v mesecu aprilu.

V začetku vrtčevskega leta smo se prijavili na mednarodni natečaj Igraj se z mano. V skupini je bila izbrana Zala Strmole, ki je dobila priznanje ter omogočeno ji je bilo likovno ustvarjanje v Slovenj Gradcu ter plesno rajanje z Zlatkom. Zala, Čestitam!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest