Mesec september smo začeli za uvajanjem 13 otrok. V sredini meseca se nam je pridružil še fantek. Za vse, otroke in starše, je bil to prav poseben mesec, saj ste se začeli spoznali z novimi osebami, prostori, potekom dneva, hrano in novim načinom življenja.

Otroci so se tekom meseca privajali na bivanje v vrtcu, kar je nekaterim povzročilo več drugim manj stresa. Vsekakor pa so bili vsi zelo pogumni in se v skupini hitro umirijo.

Otroci predvsem spoznavajo igrače, drug drugega, delavke, prostore. Bili smo že v večnamenskem prostoru, kjer imamo gibalno dopoldne in tudi na travniku.

Smo pa v tem mesecu veliko peli, se crkljali, igrali s kockami in igrali na glasbila ter bili na svežem zraku, ki jih je zelo sprostil in pomiril.

Ker so otroci tako pogumni, smo tudi že likovno ustvarjali. Na začetku so otroci prosto risali z barvicami. Nato so, ravno tako z barvicami, po knjigi, Bor in Bina na dežju, upodobili padanje dežja. Ker pa smo praznovali 1. jesenski dan, smo tudi v naši igralnici poskrbeli za jesensko okrasitev. Otroci so s tempera barvami odtiskovali svoje dlani na list. Njihove dlani, ki upodabljajo liste dreves, sedaj krasijo naše drevo.

Za praznovanje 1. jesenskega dne, so strokovne delavke pripravile lutkovno predstavo z naslovom Gugalnica za vse. Otroci so bili zelo pogumni in so predstavo zelo lepo spremljali.

Žal pa je bilo v tem mesecu tudi že veliko bolezni in posledično manj otrok v skupini.

En deček shodil in to naju je zelo razveselilo.

Otroci se v vrtcu zabavajo in videti je, da jim všeč.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost