Oktobra smo imeli temo Kahlica bahlica. To je knjiga Mire Voglar v kateri so zbrane bibarije, zgodbe in pesmi o kahlici bahlici in njenih prijateljih. Otroke smo postopno navajali na uporabo kahlice. Nekaj otrok se je z njo že srečalo doma, nekaj otrok pa se je na začetku upiralo in se niso hoteli sleči, tako sva jih pustili, da samo sedijo oblečeni na njej. Že tretji teden v mesecu so vsi otroci lepo sedeli na kahlici. Otroci so najbolj uživali v bibarijah in pesmih, pri zgodbah pa je  že popustila koncentracija. To rutino smo imeli ves mesec.

Drug teden v mesecu je bil teden otroka, tema je bila Naše pravice, za izhodišče pa je bila istoimenska pesem Toneta Pavčka. V ponedeljek so nam tri mamice prebrale zgodbo O dečku Petitu, vsaka v svojem materinem jeziku (slovensko, bosansko in špansko). Dan smo zaključili z rajanjem v večnamenskem prostoru. V torek smo se zabavali na napihljivih igralih, popoldne pa smo povabili starše in stare starše, da se nam pridružijo na kostanjevem pikniku. V sredo smo dobili pismo in napotke za iskanje zaklada na našem igrišču. Otroci so našli koščke sestavljanke, katero smo morali sestaviti, nato pa smo se posladkali z bonbončki. Četrtek je bil rezerviran za igro z lastnimi igračami. V petek pa nas je obiskala Pika Nogavička z svojo predstavo, Pika potuje po svetu.

Sodelovali smo tudi v natečaju Pika poka, ki so ga pripravili Poskočni muzikanti. Za posnetek ste lahko glasovali in si ga tudi ogledali.

Ta mesec pa nas je obiskal tudi policist, mi pa smo odšli do gasilcev. Ker je bil zelo lep oktober, smo odšli večkrat tudi na sprehod. Ponedeljki pa so rezervirani za gibanje in vadbene ure v večnamenskem prostoru, katerega pridno uporabljamo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost