V tem mesecu je k nam prišel novinec, ki se je na bivanje v vrtcu kmalu navadil. Tudi pri samem uvajanju ni imel večjih težav.

Sicer pa smo v tem mesecu pričakovali pošiljko snega, ki pa ga žal ni bilo. Vseeno pa smo, s pomočjo otroških rok in bele barve ter štampiljke snežinke, na oknih ustvarili neko zimsko vzdušje.

Cel mesec so nas spremljale zimske pravljice, Ledeno jutro, Krtek in zima ter Modra in rumena rokavička. S pomočjo teh zgodbic smo si pričarali zimo in zimsko vzdušje.

S pomočjo štampiljke snežinke, so otroci izdelali rokavičke, ter naredili snežno nebo. Ob prebiranju zgodbe Krtek in zima, smo želeli imeti v igralnici sneg, zato smo poskusili narediti svoj sneg (soda bikarbona + pena za britje), vendar nam tudi ta sneg ni ravno najbolje uspel, so pa bili otroci navdušeni nad opazovanjem izdelave poskusa. Otroci so tudi opazovali spreminjanje ledu v vodo ter ustvarjali z ledenimi barvami. Vodo so tudi prelivali in pri vsem skupaj zelo uživali.

Drugi teden meseca, smo posvetili umivanju zob. S pomočjo zgodbice Medo si umiva zobe, smo izvajali pravilen potek umivanja zob. Strokovni delavki sva naredili maketo ustne votline, otroci pa so nato s pomočjo večje ščetke umivali zobe. Izdelali smo tudi zob, ki so ga otroci pobarvali s pomočjo zobne ščetke, ter zobno ščetko, ki so jo otroci pobarvali z voščenko, ter nato nalepili listke za ščetine. Nato nas je obiskala zobozdravstvena tehnica Katarina, ki je otrokom s pomočjo Zobozavra prikazala pravilno umivanje zob.

Z otroki gremo tudi že na krajše sprehode okoli šole in vrtca, da otroci dobijo občutek držanja za vrvico, hoje v koloni ter premagovanje ovir na poti (klančina, robniki). Otrokom gre zelo dobro.

Žal pa so tudi naše otroke napadli različni virusi tako, da smo bili konec meseca ponovno združeni s skupino Zajčki.

Mesec je bil zanimiv in zabaven. Otroci so pri vseh dejavnostih z zanimanjem in veseljem sodelovali.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost