Iz meseca v mesec se razvijamo, postajamo bolj dojemljivi in predvsem rastemo. Tako smo ta mesec namenili merjenju različne dolžine, višine. Sestavljali smo različno velike stolpe ter uživali v vsakdanjiku. Spoznali zgodbi Gosenica Gretica in Stonoga Goga, A. Kringsa. Na to temo tudi umetnostno izražali, kjer smo s pomočjo balona odtiskovali kroge na podlago in tako je nastala gosenica. Kot skupina smo se prijavili tudi na natečaj Spodbujamo prijateljstvo, ustvarili plakat ter se pogovarjali in peli o prijateljstvu.

V tem mesecu smo pokazali tudi izredni napredek v risanju kroga in glavonožca. Otroci so v jutranjem krogu zelo pozorno spremljali vreme ter umestili ustrezen znak v našo hiško, prav tako pa tudi burno opazovali ptičke ter skrbeli, da niso ostale brez hrane. Glede na to, da je tudi ta mesec bilo v skupini nekoliko manj otrok, so nam družbo delali tudi otroci iz skupin Mucke in Zajčki. Nismo se dali motiti in speljali dejavnosti z njimi. Glede na to, da smo poudarek dali merjenju, smo merili višino otrok, sestavljali tulce po velikosti, sestavljali stolpe iz lesenih kock in xxl kock ter tekmovali s pomočjo avtomobilčkov. V tem mesecu smo tudi praznovali slovenski kulturni praznik. Otroci so se skozi slike seznanili o znamenitostih in samem dr. Francetu Prešernu, na to temo pa tudi ustvarjali. Prav tako se je odvijalo pustovanje. Otroci, ki so bili v vrtcu so se prav lepo našemili in udeležili pustne povorke. Maske, ki smo jih ustvarili v vrtcu pa veselo odnesli domov.

Vsak dan dajemo tudi poudarek olikanem vedenju, lepem obnašanju ter prijetnem vzdušju v igralnici. V tem mesecu smo z nekaj truda odstranili še zadnje pleničke. Otroci so zelo napredovali na samostojnosti, higieni (redno umivanje rok) in kot že napisano napredovali na govornem, spoznavnem in socialno čustvenem razvoju.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost