Že z jesenskimi počitnicami so se pričeli zaostrovati vladni ukrepi zoper zajezitve širjenja bolezni Covid-19 in kot vsi vrtci po Slovenije, je tudi naš deloval le za nujna varstva kar pomeni, da so vrtec obiskovali le tisti otroci, ki jim starši varstva zaradi službenih obveznosti niso morali zagotoviti drugače.

Kljub številnimi omejitvami pa se v vrtcu nismo dolgočasili. Otrokom smo poskušali zagotoviti kar se da brezskrbno in zabavno bivanje. In ker je bilo po posameznih skupinah zelo malo otrok, smo se vzgojiteljice lahko vsakemu otroku še posebej posvetile, gradile na njihovi samostojnosti pri opravilih ter jih bolje spoznale.

Otrokom smo omogočili veliko proste igre, gibanja ter bivanja na prostem. Hodili smo na krajše sprehode v okolici vrtca ter koristili športne rekvizite v večnamenskem prostoru. Veliko časa pa smo namenili tudi ustvarjanju – izdelovali smo voščilnice za starostnike, ki bivajo v domovih za ostarele ter pripravljali razne okraske za okrasitev vrtca ob prihajajočem prazničnem času.

Kot vsako leto smo se tudi letos spomnili na Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji čas žal ni naklonjen druženju, zato nismo imeli skupnih dejavnosti na to temo, smo se pa o tradicionalnem zajtrku, Kranjski sivki (avtohtona slovenska čebele) in pripravi medu pogovarjali znotraj posameznih skupin.

v imenu strokovnih delavcev zapisala Nastja Kos

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost