Vrtci po Sloveniji so tudi v decembru sprejemali le otroke, katerih starši varstva zaradi službenih obveznosti, niso morali zagotoviti drugače. A ne glede na vse, smo vzgojiteljice otrokom pričarale veseli december, ki se je še pričel zelo praznično in zimsko – s snegom. Juheeeeej … 😊

Prve dni veselega decembra smo tako veliko časa preživeli zunaj na snegu. Toplo smo se oblekli, iz kleti prinesli  zaprašene lopatke in sani ter jim, kot vsako leto, pokazali vse snežne vragolije. V snegu smo opazovali stopinje in odtise »snežnih angelov«, izdelovali male snežene može, se kepali in opazovali topljenje snega v naših dlaneh. Nekateri otroci so se odpravili na zimski pohod po Šentrupertu in tudi ostalih iger in vragolij ni manjkalo.

Kot se za veseli december spodobi, smo po igralnicah postavili in okrasili smrečice ter naše prostore praznično okrasili. Izdelovali smo zimske izdelke z različnimi likovnimi tehnikami, brali zimske zgodbe, rajali ob glasbi, se gibali in igrali razne gibalne igre. Imeli smo se lepo, bili smo »pridni«, zato smo si počitnice in darila ob koncu meseca, ki so nam jih prinesli dobri možje, prav zares zaslužili.

Otroci, vas zanima kaj so nam prinesli dobri možje? To bomo ugotovili, ko se v vse igralnice našega vrtca vrne otroški smeh in bomo ta darila lahko odprli skupaj. Do takrat pa vsem Vam želimo obilo dobrega – zdravja, brezskrbnega rajanja, toplih dotikov in neskončno veliko lepih zgodb. Upamo, da se kmalu vidimo in vse dobro v letu 2021 Vam želimo – strokovne delavke vrtca!

Zapisala:

Nastja Kos

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost