Mesec maj, ko naj bi bilo že kar toplo, lepo vreme, a nas je tokrat kar malo presenetilo. Načrtovane dejavnosti, ko naj bi bile veliko na travniku, kjer bi spoznavali travniške rastline, živali smo zaradi slabega vremena prenesli v igralnico, kjer smo jih spoznavali in prepoznavali preko slik, zgodb,.. V igralnici smo gostili tudi paglavce in polža. Kolikor se je dalo smo obiskali Deželo kozolcev, kjer so otroci uživali ob gibanju in igri. Odpravili smo se tudi do Brinja, kjer smo obiskali malega mucka – Mikija. Otroci so prav tako uživali na terasi ter v mivki na vrtčevskem igrišču.

Z lutkovnim uprizarjanjem smo otrokom približale zgodbo Trije metulji, katero smo potem še večkrat prebrali, hkrati pa so se tudi nekateri otroci prelevili v metulje ter skušali sami uprizarjati zgodbo. Na to temo smo se tudi umetniško izražali. Pobarvali smo metulja z barvicami in uporabili tehniko mečkanja in lepljenja papirja na podlago. V tem mesecu smo veliko časa namenile tudi umetniškem izražanju za v personalne mape, katere bodo otroci prejeli na zaključnem roditeljskem sestanku.

V tem mesecu smo prav tako praznovali rojstne dni otrok, ki so že praznovali oz. bodo praznovali v času počitnic. S pomočjo stvari, ki so jih otroci prinesli na ta dan, smo si pričali čaroben dan s petjem, plesom ter igro.

V skupini dajemo velik poudarek na čistoči, higieni, negi, predvsem pa rednem umivanju rok. Trenutno so v skupini že štiri otroci brez pleničk.

Ob zaključku meseca nas je tako kot vreme, presenetila tudi bolezen otrok. Navkljub vsemu upamo, da junij začnemo vsi zdravi, polni energije, kajti čaka nas mesec, kjer bo ogromno igre z vodo, če bo le toplo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost