MAJ PRI KAPLJICAH

 

V mesecu maju smo spoznavali tri travniške živali mravljo, polža in metulja. Preko zgodbic in pesmi smo dobro spoznali, kaj te živali delajo, kje živijo in s čim se prehranjujejo. V igralnici smo imeli na obisku polža, ki so ga otroci z zanimanjem opazovali. Tudi na sprehodih smo večkrat iskali polže, si jih ogledovali ter na rokah občutili, kako se polž giba ter kakšna je njegova temperatura (je bolj mrzel). Naučili smo se pesmico Polžek, avtorice Mire Voglar. Polžka smo tudi likovno upodobili s pomočjo volne. Otroci so volno na papir zvijali v obliki polža.

Nato smo preko zgodbe Mravlja Marička spoznali mravljo. Preko slik smo si ogledali kje mravlja živi, poimenovali smo njene dele telesa, kaj rade jejo ter kako so močne. Naučili smo se pesem Mravlje, avtorice Mire Voglar ter travnik, mravljišče in mravlje likovno upodobili. Travnik so otroci pobarvali z gobico, mravljišče so naredili s pomočjo trakcev, ki so jih predhodno narezali. Mravlje pa so naredili tako, da so list papirja raztrgali na manjše koščke, ki so jih nato zmečkali v kroglico, nalepili na list ter pobarvali s črnim ali rjavim flomastrom. Otroci zelo radi likovno ustvarjajo.

Za konec smo spoznali še metulja. Otrokom sva zaigrale zgodbo Trije metulji. Otrokom je bila zgodba všeč, zato smo igro večkrat ponovile. Tudi otroci igro radi zaigrajo. Pri tem tudi pojejo in igrajo na glasbila.

V tem mesecu smo opravili nalogo, vožnja s skirojem oz. poganjalcem, za projekt Mali sonček. Gibali smo se v igralnici ter večnamenskem prostoru. Otroci so imeli na voljo veliko proste igre, kar jim še vedno največ pomeni in imajo najraje.

Praznovali smo tudi en rojstni dan.

Žal zaradi vremena v tem mesecu nismo obiskali gozda, ga pa bomo zato v mesecu juniju večkrat.

Leto je hitro na okoli in že se bliža zaključek šolskega leta, ki je bilo, zaradi zdravstvene situacije, skrajšano. Smo se pa, za čas, ko so bili otroci v vrtcu potrudile po najboljših močeh, da so otroci spoznali kaj novega, se zabavali in uživali.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost