Juuuhuuuu, pa smo zaključili še zadnji mesec šolskega leta in večina otrok že uživa v poletnih počitnicah, ostali pa se še naprej zabavajo v vrtcu, kjer jih zagotovi ni nikoli dolgčas … 😊

Sicer pa je v tem mesecu pri nas bilo zelo zabavno, pestro in predvsem gibalno obarvano. Veliko časa smo namenili prav gibanju in dejavnostim za opravljanje športno-gibalnega projekta Mali sonček.  Hodili smo na krajše in daljše sprehode, se vozili s skiroji in kolesi, se igrali z žogami, se zabavali na vrtčevskem igrišču in v Deželi kozolcev, kjer smo se učili ljudskega plesa Lepa Anka ter se igrali stare rajalne igre. Pred pravo poletno vročino pa smo se nekajkrat skrili tudi v hladnejši gozd in tam uživali v prostem raziskovanju gozdnih tal.

Na daljšem pohodu nas je spremljala pedagoginja Marta – odpravili smo se do jezerc v Prelesju in tam posadili mlade sadike hrastov, ki so že v jesenskem času vzklili iz želodov pri Pikijih (naših najmlajših prijateljih iz vrtca).

Praznovali smo kar nekaj rojstnih dni in sicer od vseh otrok, ki so rojstni dan slavili v času »korona« zaprtja vrtcev in od otrok, ki rojstni dan slavijo v času poletnih počitnic. Praznovali smo kar dva dneva in imeli ob tem pravo veliko zabavo z rajanjem ob glasbi.

Pri likovnih dejavnostih smo izdelali veliko hobotnico, ki krasi večnamenski prostor vrtca, čez cel mesec pa smo izdelovali kapice kot darilce za zaključek skupine ter se naučili pesmico Šola prihajam – kar osemnajst otrok namreč s prvim septembrom zakoraka v šolske klopi.

Zaključek skupine pa smo izvedli v pravem poletnem slogu – skupaj s praznovanjem prvega poletnega dne – ob vodnih igrah in rajanju na vrtčevskem igrišču. Ob tem dogodku smo naredili kar nekaj skupinskih fotografij s prijatelji, se zabavali ter se posladkali s sladoledom.

 

Tako, delavno leto je za nami. Pred nami pa so samo še počitnice in želiva si, da bi bile za vse nepozabne in brezskrbne. Vsem bodočim šolarjem vzgojiteljici želiva veliko poguma in vztrajnosti – kot pravi zmajčki poletite visoko in pogumno v svet, ki za vas nima meja. Sledite svojim sanjam in ostanite zvesti samim sebi! 😊 Zmajčki, ki pa še zadnje leto ostajate v vrtcu – želiva vam, da bi se brezskrbno zabavali in uživali v vseh dogodivščinah, ki jih bodo za vas pripravile vzgojiteljice.

Neskončno vas imava radi,

Nastja in Andreja

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost