Vrtec: OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert- Vrtec Čebelica

Skupina: Medvedki

 Starost: 4 do 5 let

 Število otrok: 24

 Vzgojiteljica: Vesna Škarja

Pomočnica vzgojiteljice: Marija Sabljak Bartolj

 

MODER STOL V SKUPINI MEDVEDKOV

Projekt Modri stol, ki smo ga izvajali pod okriljem Unesca, nas je spremljal skozi celo leto. Modri stol je v naši skupini opravljal eno pomembnih nalog.

Povod za uporabo modrega stola je bil, ko smo letos dobili deklico iz Bosne. Želeli sva, da se pri nas deklica počuti čim bolj sprejeto. Uporabili sva modri stol, na katerega sva napisale “Vse najboljše” v štirih jezikih (slovensko, bosansko, angleško in nemško). Tudi naučili smo se pesmico zapeti v vseh štirih jezikih.

Slavljenec, ki je tisti dan praznoval, je vedel, da bo cel dan sedel na modrem stolu in bil v središču dogajanja. Modri stol je tako služil, da je slavljenec sedel na njem, da je držal torto, da je lahko slavljenec pihal svečke. Na  začetku praznovanja smo slavljenca na modrem stolu fotografirali in zapeli pesem Vse najboljše. Sledila je postavitev torte na modri stol, kjer je upihnil svečke in nato še izbral pesmi, ki smo mu jih zapeli skupaj. Na koncu praznovanja je slavljenec še določil, s čim se bomo igrali tisti dan. Sledilo je voščilo. Slavljenec se je postavil  pred Modri stol, kjer so mu ostali otroci lahko voščili za rojstni dan in mu podarili darilce skupine.

Otroci so bili zelo veseli modrega stola in so komaj čakali, kdaj bodo sedli nanj in praznovali svoj rojstni dan.                        

Odločili smo se, da bomo modri stol podarili mlajšim otrokom, ki prihajajo v našo skupino.

Da jim bo le dobro služil!

Vesna in Marija

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost