Mesec maj smo v skupini namenili spoznavanju vesolja in poklica astronavt. Otroci so bili zelo navdušeni nad spoznavanjem planetov in zelo motivirani, saj so sami iskali informacije v knjigah. Nekaj kratkih filmov smo si pogledali na youtube in tako spoznavali vesolje od začetka nastanka vesolja pa vse do danes. To so otroci tudi poskušali narisati.

Spoznali smo kar nekaj novega. Naš planet Zemlja. Sonce je zvezda. Naša Luna. Galaksija. Kdo je astronavt? Kako potuje raketa? Naštevanje vseh planetov. Opazovanje barv planetov. Izdelovanje planetov,…

V igralnico smo si prinesli rakete iz velikih papirnatih tulcev,  astronavtsko čelado in obleko, ter se poskušali vživeti v vlogo astronavta. Iz papirnatih kozarčkov smo si naredili svojo raketo.

Veliko smo prebirali zgodb na temo vesolje. Še posebno nam je bila všeč zgodba Vesoljsko popotovanje. Zgodba opisuje dečka Jana, kako je odkril, da je naša zemlja zelo zanimiva in pestra. Tako smo se odpravili na sprehod po gozdu, travniku in opazovali, kaj vse bomo našli. Našli smo res veliko stvari. Bale sena so postali naši planeti in regratove lučke vesoljski prah.

Ko smo se vrnili nazaj v vrtec, smo ugotavljali, kaj bi lahko sami naredili, da ohranimo naš planet zemljo. Otroci so takoj vedeli, da ne smemo kar metati smeti na tla.  Ogledali smo si tudi kratek film ter ugotovili še veliko stvari na katere moramo biti pozorni.

Ogledali smo si tudi globus in poskušali poiskati Slovenijo in Afriko.

V tem mesecu smo nekaj časa namenili našim čebelam. Obiskali smo bližnji čebelnjak in ga na travniku poskušali narisati.  S praktikantko Majo smo izdelali hotel za žuželke, spekli pa smo tudi medenjake in tako obeležili svetovni dan čebel, ki je bil 20. maja.

 

Vesna Škarja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost