Nova skupina, novi vzgojiteljici, novih otroci… vsi skupaj smo se poimenovali skupina Lisičke. Otroci s polno energije, igrivosti, nagajivosti, vstopajo v novo šolsko leto, za katero upamo, da ga uspešno izpeljemo do konca.

Skupino sestavlja 19 otrok, 1 deklica je prišla v vrtec prvič in moram priznati, da se je že prav lepo navadila novih prijateljev, vzgojiteljic, igralnice, dnevne rutine,..

Ker smo skupina Lisičke, smo že prvi dan likovno ustvarjali, vsak otrok je svoj izdelek – lisičko tudi odnesel domov.

Nadaljevali pa smo z mesečno temo »Pod medvedovim dežnikom«. V mesecu sem želela da bi otroci spoznali zgodbo skozi različna kurikularna področja, na različne načine. Največji poudarek pa smo seveda dajali na jeziku in prostemu oblikovanju stavkov.

Na začetku smo si najprej ogledali predstavo preko elektronskih medijev. Po prebranem besedilu, so otroci zgodbo takoj osvojili. Zgodba je zanimiva in lahko razumljiva. Gibalno smo jo uprizarjali v večnamenskem prostoru, kjer smo prijatelja povabili pod dežnik. Umetnostno smo se izražali z natančnim barvanjem dežnika. Matematično smo šteli prijatelje pod dežnikom, prisotnih v oddelku. Vsakodnevno sledili vremenu ter v skupini vpeljali vremenski koledar. Skakali po lužah, peli pesmi. Pripovedovali in oblikovali povedi ob slikah, karticah pripovedovanj.

V skupini je bilo veliko gibanja, v večnamenskem prostoru, tedensko smo šli tudi na sprehod in uživali v prostem gibanju in igri na travniku, terasi ali v Deželi kozolcev. Prisotne je bilo tudi veliko igre, nad njo so otroci zelo navdušeni. Z njo se razvija interakcija in sproščenost med otroki.

Obiskali smo tudi knjižnico, si izposodili knjige, nekateri otroci so tudi že pridno začeli s pripovedovanjem za bralno značko.

Ob koncu meseca smo praznovali tudi 1. jesenski dan. Deležni smo bili pri okrasitvi večnamenskega prostora, prav tako pa smo si tudi jesensko okrasili igralnico. Napotili smo se tudi v gozd,  kjer smo skozi igro, gibanje, čutenje in ustvarjanjem spoznali gozd v različnih oblikah. Bilo je zelo lepo, otroci so zelo uživali.

V tem mesecu pa smo praznovali tudi že rojstni dan dveh otrok.  Dan praznovanja je bil poln dobre volje, glasbe, petja in plesa.  

Ob ogledu slik boste ugotovili, da smo v skupini zelo veliko delali, predvsem pa da so otroci pri tem neizmerno uživali.

Dostopnost