Pri gosenicah smo imeli zelo pester in lep uvajalni  mesec september. Otroci so se lepo navadili na novo igralnico in novi vzgojiteljici. Ves mesec sva z vzgojiteljico dajali veliko poudarka na pravilih, lepemu obnašanju, izražanju in vljudnostnim izrazom.

Praznovali smo nekaj rojstnih dni, se poveselili, zapeli in si voščili. Vsak slavljenec je zavrtel kolo želja in izpolnili smo mu željo.
Sredi meseca smo praznovali tudi prvi jesenski dan. O jeseni smo se pogovarjali, imeli skrivno škatlo z jesenskimi plodovi, ki smo jih razvrščali. Nato smo odšli v gozd, kjer smo vsi neizmerno uživali. Delali  smo hiško, nanosili vej za ogenj, tekali po gozdu in našli smo svojega Palčiča.
Opravili smo tudi prvi jesenski pohod čez Kamnje in Vrh. Vedno izkoristimo lepo vreme, da smo zunaj, zato so se otroci zelo razveselili dveh novih gugalnic na vrtčevskem igrišču. Vsak petek pridno telovadimo in izvajamo različne oblike gibanja v večnamenskem prostoru. Do zdaj smo že rajali, imeli poligon, štafetne igre, plesali, se igrali z blazinami itd…
Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz Trebnjega. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, izpolnili delovni list in razvrščali zdravo in nezdravo hrano.
Ves mesec september smo se veliko pogovarjali o gosenicah in metuljih. Brali smo različne knjige o gosenicah. Večji poudarek je bil na knjigi Lačna gosenica. Igrali smo se igro, da smo lačne gosenice in iskali hrano na prvi glas. Ustvarjali smo gosenice z prstnimi barvami. Gosenice smo tudi izrezovali in nalepili na list. Pogovarjali smo se tudi o življenjskem krogu gosenice. Tako so si otroci  izdelali naprstno lutko metulja. Metulja pa so tudi narisali z vodenimi barvami. Mesec september smo zaključili tako, da smo si spekli svojo sladko gosenico. Otroci so rekli, da je bila odlična in da jo moramo speči še.
 
Zapisala: Marija Sabljak Bartolj
Dostopnost