»Skup se mava dober«, je bil letošnji naslov ob Tednu  otroka. Teden otroka je potekal od 3 -7.10.2022. Vzgojiteljice smo v tem tednu  pripravile različne dejavnosti za otroke. V ponedeljek smo skupaj z otroki likovno ustvarjali z naravnimi materiali.  Iz pravih listov, ki smo jih najprej natrgali in zmečkali, smo si  naredili drevesa, nato pa  še s pomočjo gobice pobarvali buče in tako smo si okrasili našo igralnico. V torek nas je v vrtec prišla obiskat klovnesa Anča Pomaranča, kjer nam je s svojo  razposajenostjo  pokazala  nekaj čarovnij, ter nam podarila balone. V sredo so prišli gasilci in nam pokazali gasilsko vozilo, v četrtek pa smo si v naši igralnici naredili pravi kino in si ogledali risanko Barbapapa in Pujso Pepo.  V petek smo celo dopoldan rajali in se družili z otroki iz drugih skupin.

Po končanem Tednu otroka smo nadaljevali s temo Kahlica Bahlica. Vsako jutro smo na kahlici prebrali eno različno  pravljico o kahlici. Pravljico, Matevžu je uspelo, pa smo jo prebrali večkrat in jo tudi lutkovno uprizorili.

Večkrat smo se odpravili na sprehode in tako izkoristili lepe dneve. Naše igre so temeljile na razvoju fine motorike, zato smo veliko pretakali vodo, obešali cunje, s pomočjo pincete pobirali stvari, itd…Učili smo se tudi pravilno umivati roke, ter razvrščali  naša oblačila. Veliko smo prepevali, ter pesmice spremljali z malimi inštrumenti.

Ob priliki smo se odpravili v senzorno sobo, kjer smo se umirjali in se igrali s senzornimi predmeti. Tako smo začeli spoznavati že prve matematične oblike.

Praznovali pa smo tudi rojstni dan, kjer smo plesali, peli in se zabavali.

Dostopnost