Februar, mesec kulture. Mesec, ko praznujemo Prešernov dan. Prav nič drugače pa ni bilo pri gosenicah. Skozi zgodbo smo spoznali življenje Franceta Prešerna, njegovo ljubezen do Julije in ljubezen do poezije. Otrokom smo vzgojiteljice pripravile lutkovno predstavo, kamišibaj, skupaj pa smo se začeli pripravljati tudi na gledališko predstavo Pod medvedovim dežnikom, ki jo bodo otroci zaigrali na dnevu odprtih vrat, ki ga načrtujemo v mesecu aprilu. V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo si ogledali krasno predstavo z naslovom Sovica Oka, nato pa se po sončni Ljubljani odpravili tudi na sprehod. Imeli smo se zares lepo. Piko na i je dodala še vožnja z avtobusom, ki je otrokom nadvse zanimiva.

Februarja ne smemo pozabiti na pust. Na pustni torek so v vrtec prihajali vitezi, Spidermani, princeske, mucki, gasilci, policisti, morske deklice, metulji in še kaj bi se našlo. Pustno zabavo smo si vse skupine iz vrtca pripravile v večnamenskem prostoru, kjer se je rajalo, plesalo in pelo. Starejše skupine so se odpravile na pustno povorko po Šentrupertu, kjer so otroci z razigranostjo privabili marsikateri pogled in nasmešek. Seveda pa ni pusta brez slastnih krofov, ki so pustne maske pričakali v vrtcu. Upamo, da nam je s svojo igrivostjo uspelo pregnati zimo in priklicati pomlad.
Mesec februar zaključujemo s temo o prijateljstvu in se velikokrat spomnimo na prijaznega medveda, ki je živalim v gozdu pomagal, ko so potrebovale pomoč.

Zapisala: Špela Saje

Dostopnost