Juhuhu, pomlad je tu. Tako, kot se je narava odela v pisane barve, smo se tudi v naši skupini veliko pogovarjali o barvah. Otroci so vsak dan poslušali različne zgodbe, preko katerih smo poimenovali in prepoznavali barve (Elmer, Barve praznujejo rojstni dan, Kakšne barve je pomlad, Barve, Volk, ki je hotel spremeniti barve). Barve smo uterjevali preko različnih iger, tako namiznih, kot tudi skupinskih, kjer so otroci morali upoštevati tudi pravila. Otroci so spoznali osnovne barve (rdeča, rumena, modra) in z mešanjem le teh spoznali, da iz njih dobimo oranžno, vijolično in zeleno. Otroci konec meseca že obvladajo vse barve. 

Še vedno obiskujemo knjižnico, kjer otroci poslušajo različne zgodbe, ta mesec pa smo si ogledali slovensko risanko Bojan, v šolski galeriji. Počasi bomo zaključili tudi z bralno značko in moram pohvaliti otroke, ki so z veseljem pripovedovali zgodbe ob ilustracijah, katere ste starši z pridom prebirali svojim otrokom.

Veliko časa smo preživeli tako na igrišču, pa tudi na sprehodih. Ogledali smo si razstavo velikonočnih zajčkov v Deželi kozolcev, katere smo pobarvali tudi otroci iz vrtca. Bili smo v gozdu, kjer smo spoznavali pomladne rožice in opazovali, kako se prebuja pomlad.

Konec meseca pa smo naše starše razveselili z srčki in piškoti, katere so naredili vaši otroci. 

 

Dostopnost