V začetku meseca aprila, so se tisti otroci iz skupine, ki odhajajo septembra v šolo, udeležili plavalnega tečaja v Čateških toplicah. Tri dni so preživeli predvsem razigrano, mokro in zabavno.

Mesec april pa smo posvetili projektu Pasavček. Skozi dejavnosti smo se učili o varnosti v prometu, beležili ali so otroci ob prihodu v vrtec pripeti z varnostnim pasom, spoznavali znake, vozili po poligonu in še in še. Obiskali smo tudi Minicity v Ljubljani, kjer so imeli otroci dejavnosti na temo prometa. V sklopu projekta pa so nas v vrtcu obiskale tudi tri policistke iz Policijske postaje Trebnje, ki so poudarile kako pomembno je, če uporabljamo varnostni pas, predstavile pa so nam tudi svoje delo, ki ga opravljajo.

V vrtcu smo priredili Dan odprtih vrat, kjer so otroci iz skupine gosenice zaigrali dramsko igro Pod medvedovim dežnikom, nato pa je sledil ogled dopoldanskega dogajanja v vrtcu.

Aprila smo praznovali zaključek bralne značke. Delavki iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje sta uprizorili dramsko igro, nato pa smo otrokom podelili priznanja in mini nagrade. Otroci iz skupine gosenice so prav vsi opravili bralno značko, kar je zelo pohvalno!

Konec meseca, pa so nas končno pričakale počitnice, ki smo jih vsi tako komaj čakali. Dobili smo energijo, ki jo bomo v mesecu maju uporabili za odkrivanje skrivnosti narave in predvsem gibanje na svežem zraku.

Zapisala: Špela Saje

Dostopnost