Hitro so se končale počitnice in napočil je 1. september, ko smo se ponovno vsi skupaj srečali v vrtcu. V letošnjem letu so otroci spoznali dva nova prijatelja Jana in Ano Izo, oba so otroci zelo lepo sprejeli v svojo družbo. 

Naš dan začnemo z jutranjim krogom, kjer “začaramo” dva dežurna otroka. Njuna naloga je, da na sličicah pokažeta na kakšen način se bomo pozdravili (zapojemo pesmico, se objamemo, damo petko ali podamo roke in si zaželimo dobro jutro) ter, da ugotovita kateri otroci so prisotni v vrtcu in prestavita slikice otrok iz hišice “dom” v hišico “vrtec”. Otroci pri tem zelo radi sodelujejo “čaranje”, pozdravi in hišica so jim zelo všeč. Nato sledijo zgodbice ali pesmice. V tem mesecu smo se posvetili zgodbi Pod medvedovim dežnikom, ki jo otroci že zelo dobro poznajo in pogumno sodelujejo pri obnavljanju zgodbe (ob slikah). Naučili smo se že veliko novih pesmi – Veverica, Sonce že visoko je, Kaj naj skuham za kosilo?, Rojstni dan, Botra Jesen, Dežek, Drobne kapljice. Vse pesmi se učimo s pomočjo slikic, NTC način učenja, saj si otroci tako lažje zapomnijo besedilo. S pomočjo drevesnega diagrama smo razvrščali živali, ki živijo v gozdu in tiste, ki ne. 

Izdelali smo tudi že nekaj likovnih izdelkov – barvanje dežnikov  s čopiči, barvanje živali z odtiskovanjem gobice, odtiskovanje dlani (drevo) in in vlečenje črt (veje) ter lepljenje jesenskih listov na drevo. 

Praznovali smo rojstni dan Nejca. Vzgojiteljice smo zaigrale predstavo Pod medvedovim dežnikom, z lutkami in gledališčem, ki ga otroci dobijo za domov. Nato smo zapeli in zaplesali ter se fotografirali. 

Praznovali smo tudi prvi jesenski dan. Imeli smo skrito košaro v njej pa jesenske plodove. Pogovorili smo se o tem, kaj nam prinese Botra Jesen ter poimenovali vsak plod ter se naučili pesmico Botra Jesen in izdelovali drevo in veje. Pred počitkom so otroci poslušali še zgodbo Kdo je ukradel listje? – kamišibaj gledališče.

Otroci se zelo radi igrajo na terasi, igrišču ali igralnici. Veseli pa so tudi, ko gremo na sprehod in v Deželo kozolcev.

Ob četrtkih imamo gibalni dan. Zato ta dan veliko telovadimo. Otroci tečejo, se razgibajo in nato opravijo različne poligone. Po malici pa imajo prosto gibalno igro. Otroci zelo uživajo. 

Otrokom je zelo zabavno in zanimivo, ko v igralnico prinesem lutke. Z njimi se igrajo in na ta način krepijo svoj govor.

Velik poudarek imamo na govoru in pravilni izgovorjavi besed. 

Mesec je minil zelo hitro. Bilo je zabavno in poučno. 

Dostopnost