Šele dodobra smo zakorakali v vrtec-šolo, pa je za nami že mesec september. Vas zanima, kaj vse se nam je zgolj v enem mesecu zgodilo?

Potem vas vabimo, da preko opisov in fotografij začutite vsakodnevno dogajanje v skupini.

 

Naša vsakdanja spremljevalka je IGRA, kateri namenjamo, kar se da čim več časa. Pri nas velja zgolj eno samo pravilo: Kar vzameš, pospravi tam, kjer si vzel.

V tednu od 18. septembra do 22. septembra smo skupaj s celotno Slovenijo gradili na projektu Teden mobilnosti. Z belim zajčkom smo z otroki zbirali bele pike, da smo našega onesnažena zajčka iz sive prebarvali spet nazaj v belega zajčka. Hvala vsem staršem, ki ste skupaj z otroki uporabili druge načine, in ne avtomobile, da ste z otrokom prišli v vrtec. Na trgu sredi Šentruperta smo razstavili svoje likovne izdelke z naslovom Jaz na zebri in se predstavili tudi širšemu okolju. S programom Kolesarčki pa smo se preko igre poučili, kako se vedemo v prometnem okolju, da bomo čim bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. 

Že na začetku smo si zadali, da bomo veliko časa preživeli v naravi, na prostem, kar nam je že ta mesec odlično uspevala. Zapomnite si, slabega vremena ni, so le neprimerna oblačila. Skupaj s skupino Žogicami smo se že podali na prvi pohod za Malega sončka ter spoznali skrite kotičke Šentruperta. Povabili pa smo jih tudi, da se nam pridružijo v našem gozdu in se sami prepričajo, kako luštno se imamo.

Nismo pa pozabili niti na 1. jesenski dan in tetko Jesen smo pospremenili na njeno pot s kamišibajem Kdo je ukradel listje?, ki smo si ga ogledali v izvedbi vzgojiteljice Elizabete Koračin.

Rojstni dan

(Mira Voglar)

Danes smo vsi hi, hi, hi,
hi, hi, hi, hi, hi, hi,
danes naša Lana in Jurij
rojstni dan slavi.

In zato zdaj en, dva, tri,
en, dva, tri, en, dva, tri,
en, dva, tri, en, dva, tri,
naj se naša Lana in Jurij
v krogu zavrti.

La, la, la, la, lajlali,
lalali, lajlali,
la, la, la, la, lajlali,
lajlalilili.

Dostopnost