Ravno je bilo konec jesenskih počitnic, pa je že minil cel november. Narava se je odela v umirjenost, zaspanost, hlad, v vrtcu pa je bilo vse živahno, veselo, pisano.

Po počitnicah smo v našo skupino sprejeli še zadnji dve mali » balončici« in tako smo postali popolna skupina. Novinki, Ida in Neža sta se zelo lepo navadili na vrtec, prav tako so jih ostali otroci zelo lepo sprejeli.

Po počitnicah smo zakorakali v mesečno temo To sem jaz. Brali smo slikanice Deset drobnih prstkov, Od nog do glave, Moje telo. Ob prebiranju slikanic smo spoznavali in poimenovali dele telesa in se naučili deklamacijo To sem jaz. Z voščenkami smo barvali obris otroškega telesa. Ob pesmi Od glave do peta smo se razgibavali in utrjevali dele telesa.

Radi smo v večnamenskem prostoru, kjer plešemo ob glasbi: Račke, Ole majole, Ramena – kolena, se igramo in telovadimo z žogami ter urimo poligon iz velikih blazin.

Obeležili smo tudi Tradicionalni slovenski zajtrk. V petek, 17.11. nas je obiskal čebelar, ogledali smo si njegovo opremo in skupaj v večnamenskem prostoru zapeli refren Čebelar od Lojzeta Slaka ob spremljavi harmonike. Učenci iz čebelarskega krožka pa so nam pripravili kratek program. Z rumeno in črno tempera barvo pa smo odtiskovali naše roke, kjer so nastale čudovite čebelice.

Sredi meseca smo se preselili v srednjo igralnico, saj smo s 1.12. odprli šesti oddelek v vrtcu. Tako »balončki« nismo več najmlajši. Otroci so z navdušenjem raziskovali igrače, prostor, …

Ob slabem vremenu se hodimo sproščati v senzorno sobo, kjer ob umirjeni glasbi raziskujemo vodni stolp, epruvete z bleščicami in se masiramo z žogicami.

Praznovali smo tudi rojstni dan naše najmlajše Neže. Upihnila je svojo prvo svečko. Dan smo ji vsi skupaj popestrili z rajanjem, fotografiranjem, igranjem z baloni ter prepevanjem pesmic.

Zadnje novembrske dni smo se lotili okraševanja igralnice, večnamenskega prostora in se posvetili prazničnemu bazarju. Ob tem se zahvaljujemo staršem za obisk stojnic in kupljenih izdelkov. Hvala vam!

Jesen smo pustili za seboj in vrtec počasi odevamo v zimsko, praznično vzdušje. V zraku se že čuti pričakovanje prazničnega meseca, ki je pred nami. Skoraj se že sliši zvončkljanje in skoraj že dišijo cimetovi piškoti…. Z navdušenjem smo skočili v veseli december.

Zapisala: Zala Imperl

Dostopnost